BIH

Poslanici najavljuju nove investicije u Bosansku Gradišku

Bosanska Gradiška ima čak sedam poslanika u dva parlamenta

B.G.

26.11.2014

Čak pet poslanika iz Bosanske Gradiške zastupljeno je u devetom sazivu Narodne skupštine RS. Osim Milana Švrake iz Partije demokratskog saveza, koji je obnovio mandat, novi narodni poslanici iz Bosanske Gradiške su Slavko Dunjić, član SDS-a, Zoran Adžić iz SNSD-a, te Adam Šukalo i Goran Đorđić iz Stranke napredna Srpska. Nikola Kragulj ispred SNSD-a i član SDS-a Đorđe Krčmar novi su poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Po zastupljenosti u parlamentima Bosanska Gradiška je s obzirom na 62 hiljade stanovnika u samom vrhu u našoj zemlji.

Poslanik Milan Švraka kaže da opština iz koje dolazi može s pravom da računa na boljitak.
- Konkretni potezi se mogu očekivati od poslanika koji budu u većini, ali i opozicioni poslanici će vršiti pritisak na vlast i tražiti konkretne rezultate. Mislim da će svaki od nas pet uraditi za Gradišku onoliko koliko mu je ona u srcu, rekao je Švraka.

I njegov kolega Zoran Adžić smatra da će Bosanska Gradiška  nastaviti da se razvija uzlaznom putanjom.
- Insistiraću da se ovdje nastave obustavljeni projekti, te da se pojačano investira u našu opštinu. Nalazimo se na ulazu u Evropsku uniju i to ćemo iskoristiti, rekao je Adžić.

Među građanima Bosanske Gradiške vlada podijeljeno mišljenje. I dok jedni smatraju da dolaze bolji dani za ovu opštinu u vidu novih projekata i zapošljavanja, nisu malobrojni ni skeptici, koji su ubijeđeni da će sve biti kao i do sada.
- Bio bih presrećan kada bi iz Bosanske Gradiške stizale dobre vijesti, a ne samo one o blokadi carinskih terminala i iz domena crne hronike, kaže penzioner Josip Barišić .