LIFESTYLE

DIRLJIV SNIMAK Roditelji slušali kako srce njihovog sina kuca u grudima drugog čovjeka

Poginuo u požaru prije osam mjeseci

(A. Vr.)

26.11.2014

 

Student Matthew Heisler (21) poginuo je u požaru prije osam mjeseci. Shrvani roditelji odlučili su kako će poštivati njegovu želju da donira organe i tako spasi nečiji život.

Ispostavilo se kako Matthewovo srce odgovara vijetnamskom veteranu Tomu Meeksu.

Meeks ima rijedak srčani poremećaj i jedina nada bila je transplantacija. Doktori su mu rekli da bez odgovarajućeg srca neće dugo i preostalo mu je samo čekanje da se pojavi odgovarajući darivatelj.

Na listi čekanja za transplantaciju proveo je tri godine i pritom je odbijen čak pet puta. Počela mu je otkazivati jetra i izgledalo je da je neminovni kraj vrlo blizu, prenosi jutarnji.hr.

No, zahvaljujući Matthewu i njegovom roditeljima, Tom je operisan u zadnji čas i u njegovim grudima sad kuca srce 21-godišnjeg mladića.

Roditelji i sestra nesretnog studenta izrazili su želju za upoznavanjem Toma. Susreli su se, a tom je prilikom obitelj Heisler stetoskopom oslušnula kako kuca srce preminulog sina i brata u grudima drugog čovjeka.

Jared Heisler, Matthewov otac, tom je prilikom izjavio: "Odlučio je da će, u slučaju da ga život počne napuštati, podariti život drugima. To je sjajno".

Matthewovi organi pomogli su spasiti više od 60 ljudi – među njima i 46-godišnjakinju i 56-godišnjaka koji su dobili po jedan bubreg mladića velikog srca.