CRNA HRONIKA

Žestokom momku s Dobrinje saobraćajci oduzeli Alfa Romeo zbog 88 prekršaja

Arnel Kurtaj autom upravljao bez vozačke dozvole

A. ALJIMI

26.11.2014

U Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu 21. novembra ove godine oko 19.30 sati pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS oduzeli su od Arnela Kurtaja neregistrirani Alfa Romeo, vlasništvo S. D. iz Sarajeva, kojim je upravljao bez vozačke dozvole.

Ugrožavao sigurnost

Inače, Kurtaj je policiji poznat odranije po činjenju krivičnih djela.

Policajci su prilikom kontroliranja izvršili uvid u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni te su utvrdili da je Kurtaj višestruki prekršilac.

Šokantan je podatak da je osumnjičeni u 88 slučajeva sankcioniran, od čega je u 70 počinio prekršaje upravljanje neregistriranim vozilom, vožnja bez vozačke dozvole i prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla.

S obzirom na to da se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je Kurtaj nastavio s činjenjem najtežih prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na sarajevskim cestama, čime je direktno ugrožavao sigurnost građana, policajci su se odlučili na oduzimanje vozila uz saglasnost sudije Općinskog suda u Sarajevu.

Vozilo je deponirano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a KS Butmir do okončanja prekršajnog postupka.

Policijski znanac

Kurtaj je poznat kao i žestoki rival Benjamina Delalića, s kojim je imao više fizičkih obračuna. Naime, 2012. godine Kurtaj i Delalić potukli su se kod benzinske pumpe "El Tarik Oil" u sarajevskom naselju Velešići. Nakon toga Kurtaj je Delalića prijavio policiji zbog napada.  

Delalić je godinu ranije ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u pravcu Kurtaja, ali ga je promašio i ranio Eldina Bitićija zvanog Tica. Kurtaj je hapšen i zbog pucnjave u sarajevskom naselju Dobrinja kada je, 18. aprila 2011. godine, iz pištolja ranio Lejlu Vladović.

Podsjećamo da je Kurtaj tada, najvjerovatnije, pucao u Elvedina Zemanića, ali je pogodio djevojku koja se nalazila u blizini.