NOGOMET

Štimac: Naravno da me zanima mjesto na klupi "Zmajeva"

BiH ima odličnu reprezentaciju sa izvrsnim igračima

(D. K.)

26.11.2014

- Naravno da me zanima selektorsko mjesto u BiH, ali bit ću legitiman kandidat tek ukoliko se Savez ne dogovori sa Vahidom Halilhodžićem - rekao je Igor Štimac, bivši selektor Hrvatske.

- Ukoliko je Vaha prvi izbor, što je normalno i logično, onda ostali nemaju šanse" - rekao je za Goal.com Igor Štimac, koji nije lično predao kandidaturu.

- Razgovarao sam sa jednim članom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, koji očito smatra da mogu biti u krugu kandidata, i to je to. Ne treba bježati od toga. Uostalom, imena koja su se pojavila dovoljan su pokazatelj da BiH ima odličnu reprezentaciju sa izvrsnim igračima. Većina imena koja se nalaze u opticaju su treneri koji imaju velike honorare, a vjerujem kako im je želja plasirati se na Euro sa BiH, jer postoje realne šanse za to - naveo je Štimac, koji je otkaz u Hrvatskoj dobio u oktobru 2013., nakon čega je "kockaste" preuzeo Niko Kovač.

Štimac od tada nije imao trenerski angažman, a da bi ušao u konkurenciju za BiH, morat će sačekati kraj sedmice, za kada je, napokon, zakazan razgovor između predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića i Vahida Halilhodžića, koji će, sudeći po najavama, odbiti mogućnost preuzimanja BiH.

Tome se nada čak 15 trenera, koji čekaju svoju šansu da naslijede Safeta Sušića, s tim što je u međuvremenu otpao Robert Prosinečki, koji je postigao dogovor sa Azerbejdžanom.