OSTALI SPORTOVI

San - nastup na olimpijadi!

Emina Hadžiahmetović, najbolja bh. takmičarka

E. MASLO

26.11.2014

Najbolja bosanskohercegovačka stonoteniserka Emina Hadžiahmetović osvojila je srebrenu medalju na Memorijalnom međunarodnom turniru "Anton Tova Stipančić", koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu.

Pripreme sa Švicarkama

- Ova medalja mi mnogo znači, jer je prva na ovom prestižnom turniru koju sam osvojila u seniorskoj kategoriji. Ona je plod napornog rada, truda i uloženog vremena u proteklom periodu i dobar pokazatelj moje trenutne forme. Imam samopouzdanja i mislim da u narednom periodu mogu ostvarit još dobrih rezultata - rekla je Hadžiahmetović.

Članicu sarajevskog kluba Spin 2012 početkom decembra očekuje težak izazov na jednom od najjačih evropskih turnira u Finskoj, nakon čega će otputovati na pripreme s reprezentacijom Švicarske. Hadžiahmetović več četiri godine sparinguje sa Švicarkama.

- Turnir u Finskoj mi je veoma važan jer se boduje za svjetsku rang-listu i nadam se da ću uspjeti poboljšati moju poziciju. Nakon toga putujem u Švicarsku na pripreme njihove reprezentacije jer učestvujem kao sparing partner. To su mi odlične pripreme za novu sezonu i mnogo mi znači period koji provedem s tom reprezentacijom  - rekla je 19-godišnja Emina.

Veliki napredak

Najveća želja bh. stonoteniserke je nastup na Olimpijskim igrama. Hadžiahmetović trenutno zauzima 281. mjesto na stonoteniskoj rang- listi, a na Igrama učestvuju najbolje 64 svjetske igračice. Emina je samo u posljednja dva mjeseca napredovala za 50 pozicija.

- Moja najveća želja je da predstavljam BiH na Olimpijskim igrama, najvećem i najboljem sportskom takmičenju. O tome sanjam cijeli život. Meni je tek 19 godina i dat ću sve od sebe da se plasiram na Igre u Riju - kazala je Hadžiahmetović.

Titula cilj

Ekipa Spina trenutno je prvoplasirana u prvenstvu BiH. Hadžiahmetović se nada da će do kraja uspjeti zadržati prednost i odbraniti titulu prvaka BiH.

- Imamo dobru atmosferu u timu i želimo opet osvojiti titulu - kazala je Hadžiahmetović.

281. mjesto na rang-listi zauzuma Hadžiahmetović

50 pozicija napredovala u posljednja dva mjeseca

19 godina ima Emina