NOGOMET

Posljednji voz za "Redse"

Nogometaši Liverpula večeras (20.45) nemaju pravo na kiks

A. M.

26.11.2014

Večerašnjim utakmicama u grupama A, B, C i D bit će kompletirano 5. kolo Lige prvaka. Na rasporedu je osam mečeva, a najviše pažnje izaziva derbi susret na Emirejtu (20.45 sati ) između  Arsenala i Borusije Dortmund.

Kvalitetan tim

U grupi D ne bi trebalo biti previše nedoumica, izuzev borbe za treću poziciju i plasman u Evropsku ligu. Borusija je već osigurala prolaz, a u Londonu će protiv Arsenala loviti bod koji bi joj osigurao prvo mjesto. "Topnicima" bod donosi potvrdu prolaza.

U drugom dvoboju Anderleht i Galatasaraj će u međusobnom susretu igrati za treće mjesto i plasman u Evropsku ligu. Belgijanci za sada imaju bod više.

Mnogo neizvjesnije bit će u preostale tri grupe. Real Madrid je osigurao nastavak takmičenja, a večeras može osigurati i prvo mjesto u skupini. Za potvrdu "jedinice" evropski prvak ne smije izgubiti na gostovanju kod Bazela s više od četiri razlike.

S druge strane, Bazel bi pobjedom protiv Reala osigurao plasman u osminu finala jedino ukoliko Liverpul ne pobijedi na gostovanju kod Ludogoreca. Ukoliko "Redsi" žele prezimiti u Ligi prvaka, moraju dobiti obje utakmice, večeras Ludogorec, a za dvije sedmice Bazel.

liga-prvaka-5-kolo-b

- Moramo pobijediti u Sofiji, alternative nema. Vjerujem da je tim sposoban to uraditi - rekao je napadač Liverpula Mario Baloteli (Balloteli), koji je jedan od dva pogotka u dresu "crvenih" postigao protiv bugarskog šampiona.

Uzbudljivo će biti i u grupi A, gdje aktuelni prvak Italije Juventus poslije odličnih partija u Seriji A želi napraviti iskorak u Evropi. Pobjeda u švedskom Malmeu ne bi smjela doći u pitanje.

Spahić na Zenit

-  Malme je pobjedio Olimpijakos i moramo biti oprezni - rekao je trener Juventusa Antonio Konte (Conte).

Bajer Leverkuzen našeg Emira Spahića i lider grupe C bi bodom kod kuće protiv Monaka osigurao prolaz, a pobjedom i prvo mjesto. U drugom dvoboju Zenit i Benfika će ići na pobjedu koja bi ih ostavila u borbi za nastavak takmičenja.