NOGOMET

Ibrahimović: Vratit ću se još jači

Sinoć bio strijelac protiv bivšeg kluba Ajaxa

(D. K.)

26.11.2014

Napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović prvi put ove sezone upisao se među strijelce u Ligi prvaka, a slučaj je htio da to bude u sinoćnjoj pobjedi 3:1 protiv njegove bivše ekipe Ajaxa u 5. kolu grupe F.

- Uvijek je teško protiv Ajaxa jer žele dominirati i igraju s mnogo posjeda lopte. Znao sam da će tako i danas igrati, no na kraju smo pobijedili mi i to je najvažnije - kazao je Ibrahimović.

Našalio se na račun kolege iz ekipe, Nizozemca Gregoeyja van der Wiela.

- Drago mi je što igram s njim. Uvijek ga stavim pod dodatan pritisak, pa očekujem da igra još bolje od ovoga - rekao je popularni Ibra, piše Goal.com.

On se polako tek vraća u punu formu nakon povrede koju je zaradio još u septembru. Ovo mu je ujedno bio i prvi gol za Parižane još od 31. avgusta.

- Još se nisam sasvim oporavio, nisam u pravom ritmu. Nisam trenirao dva mjeseca. Gol će mi dobro doći radi samopouzdanja i vratit ću se još jači - poručio je Ibrahimović.

Najavio je i sljedeći susret Lige prvaka, koji će također donijeti okršaj s klubom za koji je već nastupao - bit će to susret posljednjeg, 6. kola s Barcelonom.

- Protiv Barcelone igramo za prvo mjesto u grupi, ali to je i vrlo prestižna utakmica i sama po sebi - zaključio je Ibrahimović.