NOGOMET

Velika pobjeda Građana protiv Bayerna, Chelsea i Barcelona ubjedljivi

Odigrano pet utakmica Lige prvaka

Al. Ti.

25.11.2014

Večeras je odigrano još pet utakmica Lige prvaka u grupama E, F, G, H.

Derbi kola je odigran na Etihadu gdje je domaći Manchester City, našeg Edina Džeke u dramatičnoj utakmici i nakon preokreta došao do zlata vrijedne pobjede protiv Bayerna. Na kraju je bilo 3:2 za Građane, a junak je bio Aguero koji je postigao tri gola. Treba svakako napomenuti da je Bayern od 21. minute igrao sa igračem manje, jer je Benatia isključen. Golove za Bayern su postigli Alonso i Lewandovski.

Barcelona se na Kipru lako obračunala sa APOELOM, a u centru pažnje je bio fenomenalni Leo Messi, koji je sa večerašnja tri gola postao najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena. Suarez je također na sjajan način postigao prvijenac u dresu Barcelone u najelitinijem takmičenju.

U istoj grupi PSG je na svom terenu savladao Ajax rezultatom 3:1. Domaći igrači su poveli u 33. minuti golom Cavanija, a izjednačenje Ajaxu je donio u 67. minuti Klaassen. Ipak Ibrahimović i Cavani su donijeli Svecima veliku pobjedu, kojom su ostali na prvoj poziciji.

Chelsea je protutnjao na gostovanju protiv Schalkea. Bilo je na kraju 5:0 za Plavce, a redom su pogađali Terry, Willian, Kirchhoff (autogol) Drogba i Ramires. Chelsea je u ovoj grupi ubjedljivo prvi.

Shakhtar je iznenađujuće poražen od otpisanog Athletic Bilbaoa na svom terenu. Bilo je 1:0 za goste iz Baskije, a strijelac jedinog gola na utakmici je bio San Jose u 68. minuti.