BIH

Na Bjelašnici se čeka samo snijeg

PRIPREME Radnici ZOI '84 uređuju olimpijsku ljepoticu

A. JAMAKOVIĆ

26.11.2014

Hiljade građana uživale su jučer na planinskom zraku u šetnji Bjelašnicom, a temperatura na olimpijskoj ljepotici u 14 sati iznosila je dva stepena, kao i u gradu. I pored toga što nije bilo snijega, posjetioci su nam kazali da je odlazak na planinu iz smogom zagađenog zraka odlična ideja.  

Snježni topovi

- Zadovoljan sam onim što sam vidio na Bjelašnici. Tu sam s familijom, pješačili smo pet kilometara jer je lijepo vrijeme, nema smoga kao u Sarajevu. Oduševljen sam inovacijama u hotelu "Maršal", a primijetio sam i radnike preduzeća ZOI '84 da užurbano rade. Samo snijeg čekamo - kazao nam je sugrađanin Kasim Bajrović. 

Kako smo se uvjerili na licu mjesta, radnici ZOI-ja provjeravali su stabilnost žičara te popravljali dvosjede, dok su na skijaškoj stazi bili postavljeni snježni topovi. 

U Babinom dolu zatekli smo i supružnike Dženana i Elmu Keško dok su šetali psa i posmatrali let paraglajdera. 

- Super je, uživamo. Jedino bi ponuda mogla biti bolja, prije svega mislim na smještajne kapacitete, kafiće, ali i druge sadržaje. Tu Bjelašnica mnogo zaostaje za Jahorinom - kazao nam je Dženan. 

Prelijep ambijent

Ilidžanac Sead Pepić na planinu je došao s porodicom i također nam je rekao da prelijepom ambijentu nedostaje samo snijeg.  

pepic-s-porodicom

Foto: (Senad Pepić uživao u šetnji s porodicom) 

Radnici ZOI '84 rade punom parom 

Prema riječima direktora ZOI '84 Midhata Hubijara, na Bjelašnici i Igmanu skoro sve je spremno za novu zimsku sezonu.

- Radnici rade punom parom. Ostale su neke sitnice da spremni dočekamo sezonu. Ugostiteljski objekt na Malom polju vraćen je na korištenje preduzeću, a sve da bi se poboljšalo ugostiteljstvo na planinama. Trudit ćemo se da svi objekti koji su u vlasništvu preduzeća budu u punom kapacitetu - kazao je Hubijar.