CRNA HRONIKA

Skupio 88 kazni za teške prekršaje u saobraćaju, pa ostao bez automobila

Od višestrukog povratnika oduzet Alfa Romeo

M. M.

25.11.2014

Sarajevska policija, uz saglasnost sudije Općinskog suda u sarajevu, oduzela je od K. A. putničko motorno vozilo Alfa Romeo, nakon što su ga 21. novembra u 19,30 sati na Bulevaru Meše Selimovića u općini Novi Grad službenici Jedinice za saobraćaj isključili iz saobraćaja, jer navedeni automobil nije bio registrovan.

Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da se radi o  višestrukom povratniku u vršenju teških prekršaja iz ZOOBS-a na putevima u BiH.

K. A. je, naime, sankcionisan čak 88 puta, od čega se u 70 slučajeva radi o teškim prekršajima, kao što su upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, upravljanje vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, te nepoštivanje svjetlosne signalizacije na semaforu, odnosno prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je rečeno da je vozilo od K. A. oduzeto jer je evidentno da do sada izrečenim sankcijama nije postignuta svrha kažnjavanja, s obzirom na to da je isti vozač nastavio i dalje činiti najteže oblike prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost.

- Vozilo je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo - Butmir, do okončanja prekršajnog postupka, kazali su u policiji.