NOGOMET

Priča o milionima eura je glupost, znam kako narod teško živi

Vahid Halilhodžić uoči razgovora s čelnicima NSBiH

A. Dr.

25.11.2014

- Još sam u Lilu. Pakujem stvari i od utorka sam u Bosni i Hercegovini – bile su jučer prve riječi Vahida Halilhodžića, proslavljenog fudbalskog stručnjaka, kojeg većina sportske javnosti u našoj zemlji želi vidjeti na klupi “Zmajeva”.

Nema uvijete

Čelnici Nogometnog saveza BiH u narednim danima obavit će novi razgovor s Vahom i vidjeti postoje li šanse da na mjestu selektora reprezentacije naslijedi Safeta Sušića. Halilhodžić nam je ponovio da se ništa nije promijenilo u proteklih nekoliko dana.

- Nemam uslove, jer ja nisam ni podnio kandidaturu. Ponovit ću, male su šanse da postanem selektor fudbalske reprezentacije BiH No, to nas ne sprečava da sjednemo za stol i vidimo gdje smo. Ne želim da neko pomisli kako želim velike pare, priča o milionima eura je glupost. Svjestan sam kako većina naroda teško živi u BiH – izjavio je Vaha.  

Zagrebački mediji navode da Dinamo ponovo želi Halilhodžića za trenera, a špekulira se da je cijena za sezonu čak dva miliona eura?!

Ima ponuda

- Ne osvrćem se na pisanja u novinama. Ne lažem, imam nekoliko ponuda klubova i reprezentacija. Meni ne treba reklama u medijima. Nisam se ni s kim dogovorio, odmarat ću do januara ili juna naredne godine. Ne brinem se, bit će posla – naglasio je nekadašnji selektor Alžira i Obale Slonovače.