REGION

Ubio bolesnu kćerku, a sada i sam umire: "Želim patiti kao moja Marijana"

Dao joj lijekove od kojih je preminula

(Mi.K.)

25.11.2014

U utorak je pred Vijećem Županijskog suda, iz proceduralnih razloga, počelo ponovljeno suđenje Josi Greguriću, kojeg državno tužilaštvo tereti za ubistvo teško bolesne 23-godišnje kćeri Marijane.

Kod iznošenja odbrane, na pitanje sutkinje Melite Avedić osjeća li se krivim, odgovorio je: "Bog me kaznio, kaznite me i vi. Očekujem Božju kaznu".

"Imam tumor na mjehuru, operirali su me četiri puta. Poslije zadnje operacije u martu prestao sam se liječiti. Ne odlazim na propisane terapije, želim da se bolest proširi na druge organe. Želim patiti i umrijeti kao što je patila i umrla moja kći Marijana. Gledao sam njenu patnju tri godine, što je bilo nepodnošljivo, radi čega sam postupio kako sam postupio. Do zadnjeg trena sam se nadao čudu. Iz očiju sam joj mogao iščitati molbu za pomoć", kazao je Gregurić, prenosi Jutarnji list.

Marijana je bila manekenka i sportašica, no razboljela se 2009. te su je počele mučiti glavobolje. Ljekari su joj otkrili anomaliju u centru mozga.

Iako su je operirali čak tri puta, nisu joj uspjeli pomoći. S operacije u Zagrebu u Sisak se vratila nepokretna te se nije mogla koristiti ni invalidskim kolicima. Od tada je vegetirala.

Gregurić je preuzeo brigu o kćeri te spavao uz nju sve do 8. oktobra 2012. kad joj je dao lijekove od kojih je preminula.

Na pitanje zašto je htio sebi nauditi, odgovorio je: "Ne znam, skupilo se to, nije trajalo mjesec dana".

Izricanje presude je u četvrtak, 27. novembra u 9 sati.