KULTURA

Bogat svečani program u Konjicu povodom Dana državnosti

Uz brojne kulturno-umjetničke sadržaje

M. Ć.

24.11.2014

Povodom  Dana državnosti BiH-e i Dana konjičkih brigada, u Konjicu je večeras upriličen svečani program, kojem je prisustvovao veliki broj građana. Uz kulturno-umjetničke sadržaje, bila je ovo prilika i za proglašenje najboljih literarnih radova, koje su pisali osnovci i srednjoškolci. Najbolji rad o temi „u susret Danu državnosti Bosne i Hercegovine“, u kategoriji osnovaca napisala je Ajla Mašić, učenica Prve osnovne škole, uz mentorstvo Radmile Petrović.

- Za mene moja zemlja znači mnogo. Sretna sam što sam osvojila prvo mjesto i svima bih poželjela bolje uslove za život u jedinoj nam domovini- kazala je Ajla.

U kategoriji srednjoškolci, autorica najboljeg literarnog rada je Alma Šašić, koja je pisala o temi „Država Bosna i Hercegovina-stvarnost, perspektive“, uz mentorstvo profesorice Lile Alagić.

- Ja želim da svi mi živimo u boljoj BiH-i, zemlji iz koje mladi neće željeti da odu.Želim da ljudi budu sretni ovdje i da zajedno gradimo bolji svijet za sve nas- kazala je Alma.

Uz nastupe predstavnika  KUU „Sejffulah“, KUD „Preporod“, AP „Neretva“, te vokalnog ansambla „Rezonance“, posebno oduševljenje prisutnih izazvale su članice malog hora, koje su pjesmom svim građanima čestitali 25.novembar Dan državnosti BiH-e.