LIFESTYLE

Znate li gdje se događa najviše samoubistava na svijetu?

Najčešći načini su vješanje, trovanje pesticidima i upotreba vatrenog oružja

(A.Sm.)

24.11.2014

Samoubistva su svake godine sve češća, a razlozi zašto se mnogi odlučuju za taj čin mogu biti zaista različiti. Glavni načini počinjenja samoubistva razlikuje se od zemlje do zemlje, a najčešći su vješanje, trovanje pesticidima i upotreba vatrenog oružja.

U nastavku vam donosimo mjesta u kojima su samoubistva načešća.

Šuma Aokigahara - vlasti iz ove šume u Japanu svake godine izvade preko 100 tijela koja vise sa stabala nakon što brojni odluče upravo ovdje okončati svoj nesretan život.

Beachy Head – ove britanske stijene toliko su česte u izvršavanju samoubistava da su lokalne vlasti odlučile dva puta dnevno osigurati obilazak policijskih patrola u nadi da će spasiti život potencijalnom samoubici. Ali to ne pomaže.

Korintski kanal - ovo mjesto je poznato za izvršenje samoubistava među osobama koji rade na brodovima. Kanal drži neslavan rekord po broju nacionalnosti samoubica – bilo ih je iz više od petnaest država.

Eiffelov toranj - osim što je ponosni simbol Francuske i njegove metropole, Eiffelov toranj je poznato mjesto među samoubicama.

Most Erskine - na ovom su mostu u Škotskoj postavljena čak četiri telefona za SOS pomoć koji svim potencijalnim samoubicama nude besplatnu pomoć i savjet.

Golden Gate Bridge - most sa kojeg u prosjeku svake dvije sedmice jedna osoba skoči i uzme si život.

Lawyers head - popularno mjesto na Novom Zelandu za sve koji više nemaju snage za život. Otkad je nekoliko osoba otišlo u smrt, ovo mjesto je zatvoreno za javnost.

Podzemna u Londonu - ovdje je problem s samoubistvima toliko velik da se javlja na sedmičnoj bazi.

Most u Nanjingu - gotovo 2000 osoba je do sada skočilo s visokog mosta u Nanjingu u Kini.

Niagarini vodopadi - ovi predivni vodopadi jedna su od najljepših atrakcija američkog kontinenta, ali u razdoblju od 1856. do 1995. godine, svoj život je sa njih sebi oduzelo čak 2.700 osoba, prenosi Punkufer.hr.