NOGOMET

USPJESI Na Pecari se pleše po Vagnerovim notama

Nogometni klub Široki Brijeg, jesenji prvak Premijer lige

D. KNEZOVIĆ

24.11.2014

Nogometaši Širokog Brijega jesenji su prvaci Premijer lige BiH. Do ove laskave titule izabranici trenera Slavena Muse došli su apsolutno zasluženo s obzirom na to da su u 15 odigranih kola upisali 10 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz te će sa 34 osvojena boda prezimiti na liderskoj poziciji.

Kada se zna da su "Plavo-bijeli" sa Pecare u prvom dijelu prvenstva imali težak raspored (gostovali Željezničaru, Borcu, Olimpicu, Zrinjskom....), onda ovaj rezultat ima još veću težinu. Uspjehu u premijerligaškom društvu treba dodati i plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Detaljna analiza

Pobrojana teška gostovanja u prvenstvu završila su podjelom bodova, a jedina momčad koja se može pohvaliti da je pobijedila Široki je Travnik, koji je na Piroti slavio sa 2:1.

Širokobriježani su prethodnih sezona znali na "Pecari" prosuti veliki broj bodova, što bi, na kraju prvenstva, uveliko utjecalo na njihov plasman, prije svega kada je u pitanju naslov prvaka.

Zanimljivo, ove jeseni Široki kao domaćin ima stopostotan učinak. Odigrali su osam utakmica i upisali isto toliko pobjeda. Kada se tome pridoda i 10 gostujućih bodova, dođe se do brojke 34.

vagner-22

Vagner: Brazilski majstor lider tima

- Mi smo na početku prvenstva zacrtali visok cilj i, eto, za sada sve ide prema planu. Čestitam svojim momcima, koji su bez velikih oscilacija odigrali ovaj prvi dio i rezultat toga je jesenja titula.

Nema euforije, zimsku pauzu treba iskoristiti na najbolji način i odmoriti se, ali i uraditi i detaljnu analizu i tako dočekati proljeće i borbu za naslov - riječi su Muse.

Ključni igrač ekipe sa Pecare je Brazilac Vagner (Wagner). Prošle godina okitio se laskavom titulom najboljeg igrača i strijelca Premijer lige BiH. I ove, sa 37 godina na leđima, uvjerljivo je najbolji igrač momčadi, čovjek oko kojeg se sve vrti.

8 pobjeda u isto toliko domaćih mečeva ostvario je Široki

1 samo jedan poraz doživio je klub sa Pecare, i to od Travnika

Kompaktan tim

Jednostavno je duša momčadi i doslovno se može reći da, kada igra Vagner, igra cijela momčad. Prvi je strijelac momčadi i u ovoj polusezoni, a sam kaže da još ne razmišlja o penziji.

- Uživam u nogometu. Široki je definitivno moj klub, moj grad i ovdje se osjećam kao kod kuće. Ljudi u i oko kluba su me prihvatili i ja im se odužujem dobrim igrama. Zdravlje me odlično služi, nema ozbiljnijih ozljeda i ja se nadam da će tako biti i na proljeće.

Što se tiče jesenjeg naslova, mislim da je apsolutno zaslužen. Odigrali smo konstantno ovu jesen, nije bilo padova i mislim da smo, kao momčad, izgledali veoma dobro i kompaktno - rekao je Vagner.

Uložili 500.000 KM na stadion

Klub sa Pecare jedini je sportski kolektiv u BiH koji nema dugovanja ni po kojem osnovi, ni prema državi, ni prema igračima i dobavljačima te je, bez sumnje, svijetli primjer bh. sporta. Čovjek koji je najzaslužniji za to je Mijo Jelić, višegodišnji uspješni predsjednik kluba.

Zbog zdravstvenih razloga, u posljednje vrijeme u više navrata želio se povući s te pozicije, a njegovu ostavku Upravni odbor "ni pod razno" nije želio razmatrati.

- Proteklog ljeta uložili smo više od 500.000 maraka za radove na stadionu Pecara. Ugradili smo najmodernije prskalice, obnovili veliki dio travnjaka te uredili nekoliko prostorija na stadionu prema strogim UEFA-inim kriterijima.

Naš kamp na Blatu jedan je od modernijih u ovom dijelu Evrope, a u toku je izrada projekta za natkrivanje sjeverne tribine, koji bi nas sa popratnim sadržajima trebao stajati skoro 400.000 maraka.

Juniori stopama seniora

musa-16

Musa: Odigrali jesen bez oscilacija

I juniori idu stopama kolega iz seniorske konkurencije. Nade Širokog Brijega također su jesenji prvaci, što je samo dokaz više koliko se kvalitetno i profesionalno radi u klubu sa Pecare.