REGION

Vulin: Preispitati odnose sa Turskom ako ubice ne budu kažnjene

Ubistvo Ivkovića nije događaj, već "zločin i ništa drugo"

Autor:Srna

24.11.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će odnosi Srbije i Turske, nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Instanbulu, zavisiti od reagovanja Turske. Naglasio je da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u sličnoj situaciji.

- Znam da ovo nije uradila turska država nego ljudi kojih bi svaka država, pa i Turska morala da se odrekne, da ih se stidi i najstrože kazni. Ako Turska ne pokaže želju da se tako nešto desi, onda možemo da govorimo o tome da moramo dobro da razmislimo o odnosima sa tom ili svakom drugom državom koja bi se slično ponijela prema takvom zločinu - rekao je Vulin.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ubistvo 25-godišnjeg Ivkovića nije događaj, već "zločin i ništa drugo".

Vulin je naglasio da bi Turska morala jasno da se izjasni o ovom zločinu, baš kao što je radila Srbija kada se našla u sličnoj situaciji.

Marko Ivković, koji je ubijen u Istanbulu u petak, 21. novembra uoči utakmice Crvena zvezda - Galatasaray, bit će sahranjen danas u 15.00 sati na Bežanijskom groblju u Beogradu.