NOGOMET

Ko sve može osigurati drugi krug Lige prvaka ove sedmice

Već poznato šest klubova koji će nastupati i u februaru

(N. K.)

24.11.2014

Real Madrid, Borussia Dortmund, Bayern Munich, Paris Saint-Germain, Barcelona i Porto sigurno će i u februaru igrati u Ligi prvaka. Već ove sedmice to bi moglo učiniti još nekoliko klubova.

Finalista Lige prvaka Atletico je u odličnoj poziciji. Pobjeda protiv Olympiakosa osiugrat će mu drugi krug, a bit će mu dovoljan i neriješen rezultat ako Juventus izgubi od Malmoa u drugoj utakmici grupe A.

U grupi B, Basel će se kvalficirati među 16 najboljih jedino ako pobijedi Real Madrid, a Liverpool i Ludogorec odigraju bez pobjednika.

Bayeru iz Leverkusena našeg Emira Spahića treba samo bod protiv Monaca, a pobjedom bi osigurao prvo mjesto u grupi. Apotekari mogu čak i izgubiti od Francuza, ali samo ako Zenit i Benfica odigraju neriješeno.

Arsenalu je isti rezultat potreban protiv Borussije Dortmund kako bi osigurao svoje mjesto među najboljih 16 klubova u Evropi. Ako Anderlecht i Galatasaray remiziraju u Belgiji, plasirat će se čak i u slučaju poraza od Borussije.

U grupi E, Pjanićeva Roma može proći dalje ako pobijedi CSKA, a Manchester City našeg Edina Džeke ne uspije pobijediti Bayern Munchen u drugoj utakmici grupe.

Chelsea putuje u goste Schalkeu našeg Seada Kolašinca znajući kako ga pobjeda sigurno vodi u evropsko proljeće. Mourinhovoj ekipi bit će dovoljan i remi ako Maribor ne izgubi od Sportinga, piše Goal.com.

Šahtjoru za plasman među posljednjih 16 bit će dovoljan remi protiv Ahtletica. Plasirat će se dalje čak i ako izgube, ali tada BATE ne smije pobijediti Porto, koji je već osigurao prolazak u drugi krug.