SARAJEVO

Polovnim autobusima obnavlja se vozni park

U krug preduzeća stigla još četiri donirana vozila

J. GAZIJA

24.11.2014

U krug preduzeća GRAS na Otoci jučer su stigla još četiri polovna autobusa koje je našem gradu donirala firma IETT iz Istanbula. S ovom isporukom, kako saznajemo, stigao je i kamion s rezervnim dijelovima, čija je vrijednost 30.000 eura.

Dogovorena isporuka

- Prema planu ide dogovorena isporuka autobusa. Do sada nam je stiglo 27 polovnih turskih vozila. U javni gradski prijevoz već ih je pušteno 17. Kada se završe procedure u vezi s registracijom, i ostali autobusi počet će s radom.

U toku dana očekujemo da će nam u posjetu doći i nekoliko kolega iz Turske, koji će nam pokazati i obučiti naše radnike kako da, u slučaju kvarova, reagiramo - kazali su nam iz GRAS-a, dodavši da u narednom periodu trebaju stići još tri vozila.

Sporni tramvaji

Iako bi to dodatno obogatilo njihov vozni park, u GRAS-u još nisu konačno odlučili hoće li prihvatiti i donaciju od 20 tramvaja, koje im planira dati turski grad Konja. Naime, postoji bojazan da tramvaji ne odgovaraju sarajevskim šinama te da bi najveći problem predstavljala S-krivina na Marindvoru.