CRNA HRONIKA

SARAJEVO U toku ispitivanje dvojice uhapšenih mladića u MUP-u KS

Nakon napada na putnike u tramvaju

D. K.

24.11.2014

Četvrta Policijska uprava sinoć je oko 21:30 sati obaviještena da su u tramvaju koji se kretao ulicom Džemala Bijedića, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe uz upotrebu fizičke snage i oštrog predmeta povrijedile tri putnika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o H.D., rođen 1978. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, H.A., rođen 1995. godine u Zenici, nastanjen u Kaknju, te G.S., rođen 1977. u Borovoj ravni, nastanjen u Hadžićima. Ljekarska pomoć ukazana im je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su u naselju Stup, općina Ilidža, pronašli i uhapsili M.A., rođen 1992. u Sarajevu i S.A., rođen 1992. u Tuzli, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

O ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A. i S.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.