GLOBUS

Dječak poručuje: "Bit ću onaj koji će vas pobiti"

IS: Uče djecu da rukuju sa oružjem

(Mi.K.)

24.11.2014

Novi snimak Islamske države, nazvan od strane džihadista "utrka prema dobrom", prikazuje mališane kako rastavljaju, sastavljaju i vježbaju pucanje s jurišnim puškama AK-47 "Kalašnjikov" te prijete svim nevjernicima da će ih pobiti.

Na videu su prikazana djeca kako slušaju predavanja iz Kurana te arapskog jezika, a potom pristupaju rigoroznoj vojnoj obuci.

Jedan dječak porijeklom iz Kazahstana po imenu Abdullah pokazuje napredno baratanje s AK-47, gdje ga rastavlja, sastavlja i vježba pucanje prema meti.

Isti dječak poručuje svijetu na videu: "Bit ću onaj koji će vas pobiti, o nevjernici. Bit ću Allahov vojnik (mudžahid), dao Bog", prenosi News.com.au.

Još šokantniji trenutak je onaj u kojem dječačić koji ima možda navršene dvije do tri godine života, u ruci drži oružje, koje doduše izgleda kao igračka, odnosno kopija većeg automatskog oružja.

Njihov učitelj na videu kaže da su ti dječaci "iduća generacija" te da će oni zatresti zemlju i proširiti dragocjeni božji zakon na sve ostale religije svijeta.

Propagandni video djelo je džihadističkog Al-Hayat Media, koji koristi tehnike slične hollywoodskim tehnikama kako bi svoje borce prikazali u svjetlu heroja.