LJEPOTA I MODA

Nadine Aganović: Pokrenula modnu liniju odjeće

Detalji koji su obilježili prvu kolekciju, stvorili su unikatnost i prepoznatljivost

T. Đ.

23.11.2014

Bosanskohercegovačka manekenka Nadine Aganović pokrenula je nedavno vlastitu liniju odjeće "Manu Brand". Karakteristika modne linije koju Aganović plasira je, prije svega, udobnost sa primjesama retro i romantičnih detalja. Debitantska kolekcija naišla je na odličan prijem ženske populacije, a Aganović uveliko priprema novu kolekciju, koju će uskoro prezentirati.

- Moj brend insistira na zaigranoj silueti, koja je opuštena, ali promišljenih krojeva. Detalji koji su obilježili prvu kolekciju, od početka su sami stvorili unikatnost i prepoznatljivost. Karakteristika mojih kreacija je da i od najjednostavnijeg modela prikažem nešto zanimljivo te da svakoj dami upotpunim vlastiti stil - kazala je Aganović.

Zimsku kolekciju, koju će Aganović predstaviti 22. decembra u klubu “Coloseum”, karakteriziraju tamnije nijanse i meke tkanine.

- Romantika, senzualnost, pa čak i nježnost, igraju vitalnu ulogu u mojim modelima. Moje ideje i ambicioznost širit će se i dalje. Planiram raditi i izvan BiH, u Zagrebu i Turskoj - govori Aganović.