LIFESTYLE

Monstrum oteo djevojčicu i snimao dok je silovao

Županijsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu

Redakcija

23.11.2014

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Josefa Denaca (43), koji je osumnjičen da je jedanaestogodišnju djevojčicu iz Varaždina oteo, odvukao, a zatim silovao i sve to snimio.

Policijska potjera

Monstrum s Drave, kako su ga prozvali mediji, djevojčicu je oteo dok je bila s roditeljima na Špancirfestu u Varaždinu. On je iskoristio nepažnju roditelja i oteo djevojčicu, koju je odvukao do šumarka i silovao, a pri tome snimao mobilnim telefonom. On je uhapšen samo dva dana od munjevite potjere policije, a tek je poslije tri mjeseca podignuta optužnica, prenosi portal 24 sata.

Denac je otac šestero djece, a policiji je poznat zbog svirepog ubistva svog sugrađanina 2005. godine, kada ga je napustila supruga s kojom više ne kontaktira.

 josef-denac
Denac: Sugrađanina ubio kliještima

- Njega treba strpati na doživotnu robiju. I ja se već tri godine sudim s njim zbog djece - rekla je njegova nevjenčana supruga, koja ga je napustila pošto je završio u zatvoru zbog ubistva svog sugrađanina koji ga je ulovio u krivolovu.

Da ga ne bi prijavio, Denac ga je krvnički dotukao metalnim kliještima. Poslije izlaska s robije 2012. godine, svi ga se plaše.

Strah komšija

- Molili smo Boga da se ne vraća u selo. Niko ne želi imati posla s njim. Od njega nam se ledi krv u žilama. To je vrag, a s njim nikad ne znaš. Bolje mu se ne zamjerati - rekli su gosti lokalnog kafića.

Ako ga sud proglasi krivim, monstrum s Drave može dobiti 15 godina zatvora.