CRNA HRONIKA

CAZIN Vojić u pritvoru još mjesec, Murtić počeo s treninzima

Istraga o ranjavanju kikboksera još traje

Autor:M. DEDIĆ

23.11.2014

Selver Vojić, portir u Vladi Unsko-sanskog kantona koji je 18. septembra u Bihaću kod autobuske stanice pucao iz pištolja i teško ranio Agima Murtića, kikboksera iz Cazina, u pritvoru se nalazi 60 dana i, odlukom Kantonalnog suda u Bihaću, pritvor će mu trajati još 30 dana.

Bacio pištolj

Kao što je poznato, Vojić, inače demoblisani borac, ispucao je više metaka u pravcu Murtića, koji je tom prilikom zadobio više prostrelnih rana noge i jednu stomaka. Vojić se predao policiji odmah nakon pucnjave, a pištolj je bacio u Unu.

agim-murtic-2
Murtić na treningu u teretani

Istraga o ovom slučaju još traje, a Vojić, koji je priznao djelo, ipak je zadržan u pritvoru zbog mogućih prijetnji svjedocima. Slučaj žestoke reakcije Vojića i ranjavanja Murtića povezuje se sa svjedočenjem Vojića na Kantonalnom sudu u Bihaću za četverostruko ubistvo na Gradskoj otoci u Bihaću 1993. godine, za koje su optužena trojica bivših pripadnika 5. korpusa Armije RBiH.

Uništen snimak

“Avaz” nezvanično saznaje da je uništen videosnimak s “UniCredit banke”, u čijoj se neposrednoj blizini dogodila pucnjava.

Navodno se na snimku čuje kada Vojić govori Murtiću: "Ne prilazi!" U međuvremenu, teško ranjeni Agim Murtić je nakon dva mjeseca liječenja i oporavka u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" počeo s treninzima iako se još nije u potpunosti oporavio od povreda na nozi.