BIH

Glavaš nema pravo zaposliti se u BiH

Nakon pisanja medija u Hrvatskoj

M. Sm

23.11.2014

Informacija koju su objavili neki mediji u Hrvatskoj, o tome da će se Branimir Glavaš uskoro zaposliti u jednom preduzeću u BiH, gdje će raditi na pravno-administrativnim poslovima, jednostavno, ne drži vodu.

Kazali su nam to naši izvori u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, gdje Glavaš, zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, služi kaznu.

Kako pišu u susjednoj Hrvatskoj, Glavaš će 4. januara iduće godine steći uvjete za korištenje vanzatvorskih pogodnosti, i to bez policijskog nadzora, jer je izdržao tri petine zatvorske kazne od osam godina.

Tako je na Glavaševoj Facebook stranici, koju uređuje njegov sin Filip, navedeno da je dobio potvrdu nadležne policijske uprave da može koristiti te pogodnosti, a među njima je i mogućnost rada van zatvora. Navodno, Glavaš je već pronašao firmu u kojoj će raditi pet dana sedmično te u zatvor dolaziti samo na spavanje.

- To su njihove želje. Jer, Glavaš je osuđen pred Sudom BiH i takve mogućnosti, jednostavno, ne postoje. Te pogodnosti, kada steknu sve uvjete, mogu koristiti samo oni koji su osuđeni pred federalnim sudovima, i to ako im nadležno ministarstvo odobri - rečeno nam je u KPZ-u Mostar.