NOGOMET

Pobjedom sačuvati priključak s vodećima

ŽELJEZNIČAR "Plavi" na Grbavici dočekuju Čelik

Z. Š.

23.11.2014

Iako trenutna pozicija na tabeli to ne daje za pravo, dueli Željezničara i Čelika uvijek se nazivaju derbijima, jer je riječ o starim rivalima iz bivše jugoslavenske lige.

Nakon što je u posljednje dvije utakmice osvojio samo bod (poraz od Sarajeva i remi u Travniku), Željo je u situaciji da mora pobijediti u posljednjoj utakmici jesenjeg dijela sezone.

Bitan meč

- Iskoristili smo pauzu da se što bolje pripremimo za meč s Čelikom, koji je izuzetno bitan, jer imamo priliku da se pobjedom oprostimo od svojih navijača. S tri boda sačuvali bismo priključak za vodećima na tabeli i u proljeće bismo imali dobru poziciju da nastavimo borbu za plasman na evropsku scenu - rekao je Admir Adžem, trener “Plavih”.

Zbog povreda i kartona u ekipi neće biti Srđana Stanića, Josipa Kvesića (povrede) i Kerima Memije (tri žuta kartona), a očekuje se da će nastupiti Tomislav Tomić, Benjamin Čolić, Mladen Zeljković i Eldar Hasanović, koji su, nakon Travnika, propustili nekoliko treninga.

Dobra predstava

- Ako pobijedimo, mislim da ćemo, onda, jesenju polusezonu moći ocijeniti uspješnom, jer bismo imali 30 osvojenih bodova. U miru bismo otišli na odmor - kaže Eldar Hasanović, vezni fudbaler Želje.

Zeničane s klupe vodi nekadašnji fudbaler i trener Željezničara Milomir Odović, koji zagovara ofanzivnu igru tako da se može očekivati dobra fudbalska predstava na Grbavici sa mnogo prilika i golova.

Cijene ulaznica

Željezničar je odredio cijene ulaznica za utakmicu protiv Čelika. Navijači koji žele na južnu tribinu, morat će platiti 5 KM (za članove 4 KM). Ulaznice za sjevernu tribinu koštaju 8 KM (za članove 6 KM), za otkriveni dio zapadne tribine 15 KM, a za natkriveni 20 KM.