KOŠARKA

Fantastični Mirza Teletović postigao 22 poena u porazu Netsa od Spursa

Sjajna partija bh. igrača

Autor:A. Vr.

23.11.2014


Kapiten reprezentacije BiH i igrač Netsa Mirza Teletović odigrao je sjajnu utakmicu uprkos porazu njegove ekipe od San Antonio Spursa rezultatom 99:87.

San Antonio Spursi ne shvataju previše ozbiljno prvi dio regularne sezone NBA lige, no i u takvim okolnostima jednostavno se poigravaju s protivnicima i ostvaruju pobjede. Bilo je i večeras tako. 

Tony Parker, Tim Duncan i društvo bez većih su problema upisali devetu pobjedu, dok su Netsi zabilježili već osmi poraz.

Teletović je na parketu proveo 34 minute te je ubacio 22 poena. Upisao je jedan ofanzivni i sedam defanzivnih skokova te jednu asistenciju. Šutirao je 8/14 iz igre uz 4/8 za tri poena.

Utakmica protiv Spursa je prva utakmica koju je Teletović počeo u startnoj petorci. Također ovo je utakmica u kojoj je Mirza postigao najviše poena kada je počinjao utakmicu u startnoj petorci (22). Do sada je ta brojka iznosila 18 poena koliko je postigao 16.12.2013. godine u utakmici protiv 76ersa.

Najbolji u redovima Brooklyna Netsa bio je Derron Williams sa 24 poena. Očajnu noć imali su Brookl Lopez (6p, 4s, 1a) i Bojan Bogdanović (2p uz 0/7 šut iz igre).

Spurse su do pobjede predvodili Tony Parker sa 22 te Daniel Green i Kawhi Leonard sa 21 poenom.