NOGOMET

Nismo odustali od dovođenja Misimovića

Dino Selimović, direktor FK Sarajevo

A. M.

22.11.2014

Iako je dojučerašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović isključio mogućnost dolaska u Fudbalski klub Sarajevo, uprava koševskog premijerligaša ne odustaje od ovog transfera. Ovo nam je potvrdio direktor bordo kluba Dino Selimović, koji je prije nekoliko dana boravio u Njemačkoj i razgovarao s fudbalskim majstorom.  

- I dalje želimo dovesti Misimovića. Radit ćemo na tome sve dok bude šansi. Naravno, odluka je na Zvjezdanu, koji će procijeniti gdje će nastaviti karijeru, vodeći pri tome računa i o interesima porodice. Znamo da ima ponuda iz Njemačke koje mi ne možemo finansijski pratiti. Za sada on nam nije dao konačno “ne” – izjavio je Selimović.

Inače, Misimović je za portal Goal.com rekao da neće nastaviti karijeru u FK Sarajevo.

- Nekoliko mojih prijatelja navija za Sarajevo i već sam vidio da su se pojavile moje slike u bordo dresu, ali trenutno, uz svo dužno poštovanje, ne dolazim u BiH da igram fudbal. Jesmo razgovarali, ali to nisu bili pregovori - rekao je Misimović.

Dojučerašnji reprezentativac BiH istaknuo je da je odbio i ponudu beogradske Crvene zvezde.

- U Kini sam zaista zarađivao mnogo više i trenutno imam nekoliko ponuda iz Bundeslige, koje su daleko veće od ponuda Zvezde i Sarajeva.

Razgovarao sam i s ljudima iz Beograda i razgovarao bih sa svima koji su korektni, ali za sada planiram ostati u Njemačkoj - izjavio je Misimović, koji će u narednoj sedmici izabrati novi klub kako bi na vrijeme počeo pripreme za proljetni dio sezone.