CRNA HRONIKA

ISPOVIJEST Brkić: Nisam cvjećka, žao mi je što majka ispašta zbog mojih ispada i ludorija

Sin pjevačice Hanke Paldum

Autor:Dž. BULBUL

22.11.2014

Redakciji "Dnevnog avaza" jučer se obratio Mirzad Brkić (29), sin popularne bh. pjevačice Hanke Paldum, i demantirao navode iz teksta "Kako je sin Hanke Paldum postao opasan momak".

Brojni problemi

Kako nam je rekao, bio je prinuđen da dođe, ponajviše zbog svoje majke, i da ispriča pozadinu priče o hapšenju s Đaninom Dedajićem (27) zbog droge i oružja, koje se desilo 16. novembra u ulici Brodac, općina Stari Grad.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policija je tog dana zaustavila Golf, kojim je upravljao Brkić, dok se na mjestu suvozača nalazio Dedajić. Policajci su kod Brkića pronašli startni plinski pištolj “record" s okvirom bez metaka, paketić heroina te srebrene naušnice i ogrlicu, dok su kod Dedajića pronašli dva paketića marihuane i CS sprej.

- Moj auto je tog dana bio na servisu tako da sam od druga posudio njegovo vozilo. Priznajem da je pištolj koji je policija pronašla moj, ali ostalo nije moje. Nije tačno da je kod mene pronađen heroin, a što se tiče naušnica i ogrlice, samo mogu reći da je to bio poklon za jednu djevojku - započeo je Brkić.

hanka-paldum

Paldum: Željela izvesti sina na pravi put

Dalje je rekao kako mu je posljednje hapšenje, kao i svi prethodni incidenti, stvorilo brojne probleme i neprijatnosti u životu, naročito zato što je njegova majka javna ličnost.

- Nikada nisam želio biti mamin i tatin sin. Želio sam biti svoj čovjek, normalan momak, ponajviše zbog svoje majke Hanke. Ponosan sam na nju i ne bih je mijenjao nizašta na ovom svijetu. Žao mi je mnogo što je stalno vežu uz mene i prozivaju zbog mojih ispada i ludorija. Ljudi ne mogu da shvate da sam ja Mirzad Brkić, a ona Hanka Paldum. Ona to nije zaslužila. Samo je željela da mene i moju sestru izvede na pravi put i ništa drugo. Boli me što mi stavljaju na teret stvari koje nisam počinio samo zato što sam sin Hanke Paldum. Zato želim da se već jednom ta priča završi, da me prestanu oslovljavati Hankinim sinom. Nisam cvjećka, ali neću da ona ispašta zbog mene - ispričao je Brkić.

Majčina popularnost

Na naše pitanje zašto se u dva navrata nije pojavio na ročištima za izjašnjavanje o krivici zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Grbavici 14. januara, u kojoj su povrijeđene pješakinje Arijana Ž. (54), Ismeta K. (52) i Magbula Dž. (59), Brkić je odgovorio:

- Prihvatam odgovornost za nesreću. Žao mi je i krivo zbog svega. Izvinjavam se opet po ko zna koji put, a javit ću se svakako na ročište. Nisam bio u mogućnosti doći. Bio sam u Njemačkoj - rekao je Brkić.

Na samom kraju razgovora rekao je kako ne želi da ga mediji nazivaju opasnim momkom te kako ponajviše želi da njegovu majku svi ostave na miru.

- Nemojte više prozivati Hanku zbog mene. Želim da ona bude sretna i zadovoljna, jer sada nije sretna. Istina je da mi je njena popularnost i pomagala i odmagala u životu. Imalo je to svoje prednosti, ali i mane. Nisam ja žestok momak. Hoću da me svi ostave na miru, da završim fakultet, pokrenem privatni posao i osnujem porodicu - završio je Brkić.

Nesretan slučaj

Brkić je u noći sa 24. na 25. februar 2011. u pucnjavi zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice, koljena i natkoljenice. Ljekari su mu tada ranu previli, nakon čega je, uprkos preporukama ljekara da ostane na liječenju, samovoljno napustio bolnicu. Nikada se nije saznalo šta se tačno desilo.

- Samo ću reći nesretan slučaj. Niko me nije upucao - kratko je kazao Brkić.