SARAJEVO

Učenici u opasnosti, jer je školsko dvorište pretvoreno u parking!

Haos u režiji SDA-ove vlasti u Novom Gradu

A.Na.

22.11.2014

Dokle može ići samovolja SDA-ove vlasti u Novom Gradu, odnosno načelnika Semira Efendića i njegovih podanika, najbolje pokazuje primjer školskog dvorišta ispred Osnovne škole "Fatima Gunić" na Alipašinom Polju.

Naime, umjesto da bude mjesto gdje će se đaci tokom odmora okupljati i osjećati sigurno, prostor ispred škole je, ni manje ni više, pretvoren u javni parking! Pred ovim problemom i apelima ogorčenih roditelja da se vozila nastavnika i građana iz obližnjih zgrada ostavljaju na drugim mjestima, svoje oči i uši poklopio je i direktor ove škole Hajrudin Ćuprija.

Kako i ne bi kad ga je na tu poziciju zbog poslušnosti i odanosti postavio upravo stranački kolega i načelnik Efendić.

- Haos je nastao od kada je na čelo Novog Grada došao sadašnji načelnik. Ovo što oni rade je nedopustivo. Nema mjesta gdje on ne bi otvorio parking i još bi došao da se slika. Ako je ovo ono čime se on hvali, onda nemam riječi. Zbog njihovih ludosti djecu svakog dana moramo vodoti u školu. Prešli smo preko onoga što je sa mjestima za parkiranje uradio u ulici Nerkeza Smailagića, ali ne možemo preko ovog što radi od školskog dvorišta - kazala je sugrađanka Mirela Teskeredžić.

Prema njenim riječima, zbog ovog problema, ogorčeni roditelji, koji strahuju za živote svoje djece, neuspješno su dostavljali paticije direktoru Ćupriji.

- Ni to nije urodilo plodom. Zbog njihovog nemara, do sada su vozila nekoliko puta udarala djecu i učenike. Apsurd je i to što je u blizini škole postavljen saobraćajni znak koji zabranjuje parkiranje i zaustavljanje u blizini škole. No, to niko ne poštuje. Voljeli bismo da ovim dijelom Alipašinog Polja malo češće prolazi policija i kažnjava nesavjesne vozače - ističe Teskeredžić.