KOŠARKA

Duel starih rivala u Tuzli: Duga pauza remeti koncepciju Slobode

Tuzlaci meč protiv Bosne Royal dočekuju oslabljeni

E.M.

22.11.2014

Sloboda u nedjeljnom derbiju dočekuje sarajevsku Bosnu Royal. Ovo će biti duel starih rivala i bez obzira koje ime nosili ili ga u tom trenutku prepoznali, susret između tuzlanskih i sarajevskih košarkaša ima posebnu draž. Tako će biti i sutra u Mejdanu.

Međutim, za košarkaše iz Tuzle ova utakmica ima poseban značaj, jer punih 14 dana nisu odigrali prvcenstvenu utakmicu. Samo 20 -tak sati prije dolaska minule subote utakmicu su otkazali košarkaši iz Bileće, pa je ovaj susret registrovan 20:0 u korist Tuzlaka. Dodatni probelm Tuzlacima je relativno duga pauza koju su napravili ne svojom krivicom u prvenstvu, a to je i priznao sam trener Damir Mulaomerović.

- Htjeli mi to ili ne ekipa je malo ispala iz ritma. Svaka pauza, pa i ova od 14 dana, ostavlja posljedice. U međuvremenu smo imali problema sa povredama i prehladom, ali bez obzira na sve u nedjelju moramo pobjediti. Čeka nas težak i nezahvalan posao, jer bez obzira na sve, naš protivnik je opasan. Nismo ekipa koja ima pravo da bilo koga potcijeni. Bosna Royal je ekipa koju ne smijemo potcjeniti i svakako da moramo uložiti maksimum truda da dođemo do cilja. Zato trebamo krajnje oprezno ući u ovaj duel, a nadam se i podršci s tribina, koja će nam biti neopohodna - rekao je  Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode.

Tuzlaci neće moći računati na kapitena Miodraga Tanasilovića, koji će u ponejdeljak skinuti gips sa desne šake, a smanjenim intenzitetom trenirali su Mujo Tuljković i Rusmir Grošić.