NOGOMET

Kodro ne zna za poraz, Kazimiro za pobjedu

Uoči utakmice Slobode i Sarajeva na Tušnju

Autor:E. M.

22.11.2014

Polako se bliži nedjelja, dan kojeg bi igrači Slobode najradije izbjegli.Ne zbog straha što će na Tušnju gostovati ekipa Sarajeva, koja je u naletu,vež zbog činjenice da su  totalno van forme. I to dugo.

To uostalom potvrđuju i posljednji rezultati koje ostvaruju igrači s Tušnja. Zato su gosti,kao nikada dosada u prednosti i slove za velikog favorita.Šta je donjela reprezentativna pauza za Tuzlake.Skoro ništa značajno. Jedini koji se posljednjih dana okupljali na terenu Tušnja su igrači i stručni štab.

Oni su uz negodovanja trenirali svo ovo vrijeme,jer se osjećaju odbačenim i zapostavljenim, i čekali su platu poput suhog zlata. Do meča sa Sarajevom je još nisu dobili. I dok su igrači uglavnom zbunjeni što im se niko konkretno ne obraća, u ne baš sjajnoj atmosferi moraju dočekati zahuktalo Sarajevo.

Trener gostiju, Meho Kodro, otkako je preuzeo ekipu ne zna za poraz,za razliku s druge strane,ukojem trener Slobode Alfredo Kazimiro(Casimiro) ne zna za pobjedu.Navijači su razočarani, često traže radikalne rezove i prozivaju čelnike kluba.

Od Kazimira se u svakom slučaju više očekivalo,pogotovo što je Sloboda za vrijeme njegovog dolaska bila u evidentnom padu. Međutim, otkako je stigao Sloboda dodatno tone i ne krizi se ne vidi kraja.

Uoči utakmice sa Sarajevom, struka se našla u dodatnim problemima, jer od ranije zbog suspenzije kartonima neće biti Adnana Šećerovića, Adnana Salihovića, Muhameda Mujića i Emilka Jankovića,kao i napadača Igora Radovanovića,koji je operisao koljeno.

Neredovno je trenirao iskusni Elmir Kuduzović,koji je bolestan ,pa će i to biti dodatni problem za Kazimira.Ruku na srce,i ranije struka nije imala bog zna kakav izbor igrača,pa će imati stanovitih problema i uoči posljednje utakmice.

Ono što zabrinjava navijače je slaba ili nikakva realizacija igrača Slobode,jer su tek u svakoj trećoj utakmici pogađali protivničku mrežu.Može li desetkovana Sloboda u posljednjem meču biti bar malo energičnija i bolja, pokazat će nedjelja,a sve osim poraza za Tuzlake će u ovom trenutku biti uspjeh.