BIH

Magla izazvala probleme na sarajevskom aerodromu, avioni čekaju povoljan trenutak za slijetanje

Tri aviona ne mogu da slete na pistu

Autor:A. Vr.

22.11.2014

Zbog magle i smanjenje vidiljivosti na aerodromu u Sarajevu došlo je do problema u aviosaobraćaju, pa tako tri aviona ne mogu da slete na pistu.

Avion BH Airlinesa se vratio iz Beograda i uspješno je sletio, ali tri aviona su u "holdingu" i tako će biti dok se ne stvore uslovi za slijetanje, potvrdili su iz sarajevskog aerodroma.

- Avion kompanije Norwegian zadržan je u holdingu i čeka poboljšanje vremenskih uvjeta za slijetanje na Sarajevski aerodrom, rekao nam je dežurni dispečer na aerodromu Sarajevo.
 
Također, avion Turkish airlanesa zbog magle je preusmjeren na Beograd gdje će čekati poboljšanje uvjeta za polijetanje prema Sarajevu, dok je isto učinjeno i s avionom German wingsa, s tim što je on preusmjeren na Split.

Podsjetimo, u Bosni i Hercegovini saobraćaj na putnim pravcima se ovoga jutra na većini putnih pravaca odvija bez dužih zastoja.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a posebno izdvajaju se putni pravci na području Bihaća, Ključa, Sanskog Mosta, Bugojna i Glamoča.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Poseban oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, zbog mogućih mjestimičnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.