BIH

Sandini Abdihodžić za nastavak liječenja potrebno 10.000 eura

Profesorica matematike i majka dvoje djece teško oboljela

I. N. Š.

22.11.2014

Bišćanka Sandina Abdihodžić (34) oboljela je od karcinoma dojke i za nastavak liječenja u Istanbulu hitno joj je potrebno 10.000 eura. Ovoj mladoj ženi i majci dvoje djece, šestogodišnjeg Vernesa i četverogodišnje Sarah, profesorici matematike, karcinom dojke dijagnosticiran je 2012. godine.

Hirurški zahvat

Odmah je urađen hirurški zahvat, a nakon toga je podvrgnuta i hemo i radioterapiji. Tokom svih redovnih kontrola nakon liječenja Sandinino stanje je bilo zadovoljavajuće i liječenje se smatralo uspješnim.

Na posljednjoj kontroli, 24. septembra ove godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu utvrđeno je da se karcinom vratio, odnosno metastazirao na mozak i pluća.
Kako je riječ o kompliciranoj situaciji, liječenje je potrebno nastaviti van granica Bosne i Hercegovine s mnogo konkretnijim i kompleksnijim metodama liječenja koje nije moguće obaviti u BiH nego na poliklinici "Adžibadem" u Istanbulu.

Apel supruga

Apel svima onima koji žele pomoći da Sandina ode na liječenje u Istanbul uputio je njen suprug Admir.

- Nadamo se da ćemo termin za početak liječenja na poliklinici u Istanbulu dobiti početkom narednog mjeseca, a do tada bismo trebali prikupiti neophodan novac - ističe

Žiroračuni

Svi koji žele, sredstva mogu uplatiti na brojeve žiroračuna Sandina Abdihodžić 3061153832929062 „Hypo Alpe Adria Bank“ ili Admir Abdihodžić na broj 3385002508146088 „UniCredit Bank“.