GLOBUS

Majka koja je odsjekla penis mladiću zbog sumnje da joj je zlostavljao sina neće u zatvor

Tri sata ga držala zatvorenog u prikolici

M. M.

21.11.2014

Bonita Lynn Vela (35) iz američke države Indiane, osumnjičena da je dečku njene kćeri sklapelom odsjekla penis, nakon što je navodno zlostavljao njenog dvogodišnjeg sina, neće služiti zatvorsku kaznu, prenosi Crime Feed.

Ona je osamnaestogodišnjaka držala zarobljenog u prikolici više od tri sata, a za to vrijeme odrezala mu je muškost, tako da će "vidjeti ožiljak svaki put kad bude imao spolni odnos".

Vela je u svojoj izjavi priznala da je držala mladića kao taoca u svojoj kući uz pomoć dva prijatelja i da su joj sumnje u mladića porasle nakon konzumiranja marihuane i vjerovatno drugih droga.

Ipak, policiji je rekla kako mu nije odrezala penis nego samo porezala i to nakon što je mladić izbio skalpel iz njenih ruku. Dodala je i kako joj je namjera bila preplašiti ga, a ne da ga povrijedi.

Iako zvuči kao da je Vela pokušavala zaštiti  svoje potomstvo od potencijalnog seksualnog prestupnika, ona je priznala da zbog pušenja marihuane, a možda i uzimanja lijekova prije napada možda nije imala jasnu percepciju situacije.

Vela je proglašena krivom za zarobljavanje i teške tjelesne povrede, te osuđena na 10 mjeseci kućnog pritvora i još šest mjeseci uvjetne kazne.