LIFESTYLE

S tetovažama i celulitom: Stigla realističnija verzija slavne Barbie

U planu je još i muška lutka

(J. Be.)

21.11.2014


Još u martu obavijestili smo vas o novoj verziji slavne Barbie, koja se od najslavnije lutke na svijetu razlikuje po tome što je "realističnija". Lammily lutka napokon je stigla u prodavnice i ima sva obilježja stvarnih žena - od većih proporcija do akni i strija.
 
- Sve lutke izgledaju isto i zato sam im želio dati realistični makeover. Sada će se djeca moći lakše poistovjetiti s njom, jer ona nije savršena. Želim da djeca znaju da nije bitno kako izgledaš, već kakav si - otkrio je 26-godišnji Nickolay Lamm, koji je izumio "novu Barbie".
 
- Inspiraciju sam našao iz razdoblja srednje škole i vlastitog iskustva. Bilo je to najgore razdoblje mog života. I baš zato, ovim projektom htio sam poručiti da ljude ne definira izgled, nego ono što nose u sebi - otkrio je za CNN, prenosi index.hr.
 
Lutka dolazi zajedno s paketom naljepnica, kao što su madeži, celulit, ožiljci, prištići i tetovaže. Dodaci će biti dostupni od januara 2015. godine i to po cijeni od 6 dolara po paketu. U planu je još i muška lutka te linija odjeće.
 
- Lutki sami možete dati ime, jer ga ona nema. Lammily je nastalo od mog prezimena i obitelji, jer mi je moja puno pomogla u stvaranju. Lutka dolazi i s pasošom, u koji ćete moći upisati njezine osobne podatke po želji. Uskoro ćemo na svojoj službenoj stranici napraviti i bazu podataka, gdje će se svi vlasnici moći registrirati, zajedno sa svojom lutkom.
 
Firma Mattel, koja je izumila pravu Barbie još se nije oglasila u vezi konkurencije.