CRNA HRONIKA

Mirzad Brkić za Avaz: Pištolj je moj, a heroin nije pronađen kod mene

Sin Hanke Paldum obratio se našoj redakciji

Autor:Dž. BULBUL

21.11.2014

Redakciji "Dnevnog avaza" danas se obratio Mirzad Brkić (29), sin popularne bh. pjevačice Hanke Paldum i demantirao navode iz teksta "Kako je sin Hanke Paldum postao opasan momak".

Kako nam je rekao bio je prinuđen doći, ponajviše zbog svoje majke, i ispričati pozadinu priče o hapšenju s Đaninom Dedajićem (27) zbog droge i oružja koje se desilo 16. novembra u ulici Brodac, općina Stari Grad.

Prema informacijama iz MUP-a KS, policija je taj dan zaustavila Golf, kojim je upravljao Brkić, dok se na mjestu suvozača nalazio Dedajić. Policajci su pronašli kod Brkića startni plinski pištolj “record" s okvirom bez metaka, paketić heroina te srebrene naušnice i ogrlicu, dok su kod Dedajića pronašli dva paketića marihuane i CS sprej.

- Moje auto je bilo taj dan servisu, tako da sam od druga posudio njegovo vozilo. Priznajem da je pištolj koji je policija pronašla moj, ali ostalo nije moje. Nije tačno da je kod mene pronađen heroin, a što se tiče naušnica i ogrlice mogu samo reći da je to bio poklon za jednu djevojku - započeo je Brkić.

Dalje je rekao kako mu je posljednje hapšenje, kao i svi prethodni incidenti stvorilo brojne probleme i neprijatnosti u životu naročito jer je njegova majka javna ličnost.

Opširnije u sutrašnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”.