BIH

Stevens i Gračić svečano otvorili Prvu osnovnu školu Maglaj

Ambasadori PSC EU u posjeti Maglaju

N. Br.

21.11.2014

Tokom posjete BiH, ambasadori 28 zemalja članica EU u Političkom i sigurnosnom odboru EU na čelu s predsjedavajućim Walterom Stevensom, na prigodnoj svečanosti otvorili su Prvu osnovnu školu Maglaj koja je takodje obnovljena sredstvima EU a u okviru EU Programa za oporavak od poplava.

Nakon višemjesečne obnove, škola je u potpunosti obnovljena, utopljena, sa novim proizorima i vratima na cijelom objektu, sa novim sistemom centralnog grijanja i novim namještajem.

- Izražavam duboku zahvalnost za sve što je EU učinila za nas u posljednjih šest mjeseci. Vaša nasebična pomoć nam je dala nadu za bolju budućnost. Radost naših učenika, ali i nas uposlenih je neizmjerna, jer sada imamo odlične uslove za rad- naglasio je direktor Prve osnovne škole Maglaj Admir Gračić.

Izražavajući saosjećanje sa građanima koji su pogođeni katastrofalnim poplavama, Walter Stevens je naglasio.

- Poruka koju želim da vam prenesem u ime svih ambasadora jeste da ćemo mi biti uz vas i nastavićemo vam pružati podršku u prevazilaženju katastrofalnih posljedica poplava. Mislim da naša podrška nije bila samo deklarativna, nego smo i konretno djelovati, a to dokazuje i ova obnovljena škola - kaže Stevens.

Predsjedavajući Walter Stevens i direktor Škole Admir Gračić zajednički su otkrili spomen-ploču, a ambasadori su se samim obilaskom škole najbolje mogli uvjeriti na koji način su utrošena sredstva EU.