CRNA HRONIKA

Otac koji je pokušao silovati svoje dvije kćerke u pritvoru

U KPZ Tunjice kod Banjaluke

M.Z./M. M.

21.11.2014

R.D. (56) iz Prijedora koji se tereti za polno nasilje i pokušaj silovanje svoje dvije kćerke nalazi se u pritvoru KPZ Tunjice kod Banjaluke gdje će provesti narednih mjesec dana.

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci prihvatio je prijedlog Tužilaštva iz Banjaluke o mjeri pritvora potvrdila je danas Jelena Marković,  saradnik- portparol, Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo R. D. je uhapšen u srijedu u večernjim satima. Nakon krim obrade u CJB Prijedor jučer je saslušan i u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Portaporl Tužilaštva,  Maja Đaković – Vidović  rekla je da je mjera pritvora predložena zbog postojanja  osnova sumnje da je počinio krivična djela  polno nasilje nad djetetom te silovanje u pokušaju.

Navedena krivična djela osumnjičeni je počinio na štetu starije kćerke V.D. (24) u vremenu od 2004. do 2011. godine  i mlađe V.D.
(17) u vremenu od 2005.  do 18. novembra 2014. kada je i uhapšen.

Pritvor je danas određen i Miroslavu B. (1965.) iz Mrkonjić-Grada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio pokušaj obljube nad nemoćnom osobom.

Osumnjičeni je ovo krivično djelo počinio 19. novembra ove godine u Mrkonjić-Gradu, na štetu maloljetne Č.N. (2000.).

Pritvor je odrđen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdaju bojazan da će ponoviti krivično djelo i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda i mira tj. uznemirenjem javnosti.