NOGOMET

PSG ne odustaje od Pjanića

Parižani nude Romi Rabija za reprezentativca BiH

E. Ma.

21.11.2014

Bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić i dalje je na listi želja Pari Sen Žermena, a tokom januarskog prijelaznog roka pokušat će ga dovesti u prijestonicu Francuske, ekskluzivno prenosi francuski "Le 10 Sport".

Produžio ugovor

"Sveci" su već dugo zainteresirani za 24-godišnjeg kreativnog veznjaka Rome, a zbog strogog finansijskog fer-pleja Evropske fudbalske unije (UEFA), Parižani razmišljaju i o razmjeni. Pjanićeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 27 miliona eura, a malo prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu bh. reprezentativac potpisao je novi ugovor s Romom do 30. juna 2018.

S druge strane, velika želja "Vučice" je mladi francuski reprezentativac Adrijen Rabio (Adrien Rabiot), koji je ove sezone u nemilosti trenera Parižana Lorana Blana (Laurenta Blanc) i nije odigrao nijednu minutu u francuskom prvenstvu. Poznato je da je trener Rome Rudi Garsija (Garcia) usmjeren na traženje veznjaka koji je više okrenut defanzivnim zadacima, kakav je Rabio.

- Zainteresirani smo za njega i naš klub prati sve igrače koji imaju veliki potencijal - istaknuo je Garsija.

Talentirani 19-godišnji veznjak nije želio prošlog ljeta produžiti ugovor s aktuelnim prvakom Francuske pa je zbog toga prebačen u drugi tim. Rabio je, na kraju, ipak produžio  saradnju sa Parižanima krajem oktobra do 2019. godine, ali su sada spremni poslati ga u Romu.

Rabiova cijena na tržištu je približno četiri miliona eura pa će Pari Sen Žermen, uz njega, ponuditi i novčanu odštetu u zamjenu za Pjanića. "Le 10 Sport" ističe kako još nije bilo konkretnih razgovora između dvije strane, ali je samo pitanje vremena kada će se to desiti.   

Engleski klubovi

Poznato je da već neko vrijeme Rabija prate engleski velikani Arsenal i Čelzi, dok je Mančester junajted za Pjanića nudio 30 miliona eura u prethodnom prijelaznom roku. No, francuski mediji navode da su sada minimalne šanse za transfer njih dvojice u Premijer ligu.

Roma ne da Jedvaja

Uprava Bajera iz Leverkuzena impresionirana je igrama hrvatskog reprezentativca Tina Jedvaja pa želi otkupiti njegov ugovor od Rome. Jedvaj je došao u Bajer na posudbu, a navodno su “Apotekari” ponudili Romi sedam i po miliona eura. No, vodstvo italijanskog kluba odbilo je tu ponudu, jer ne želi zastalno pustiti talentiranog Jedvaja ispod deset miliona eura.

Italijanski mediji prenose kako će njemački klub povisiti ponudu za dva i po miliona, jer žele zadržati jednog od najboljih odbrambenih igrača tog uzrasta.