CRNA HRONIKA

Uhvaćen bjegunac Dario Zumberi

Prilikom kontrole vozila u Istočnom Sarajevu

Autor:A. Ka.

21.11.2014

Sarajevski policajci preuzeli su preksinoć u 22.35 sati Darija Zumberija (36) iz Sarajeva, nastanjenog u Istočnom Sarajevu, od kolega iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo. Zumberi je osumnjičen da je počinio krivično djelo utaja.

Predat je u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a o slučaju je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Kako su potvrdili iz CJB Istočno Sarajevo, pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo zaustavili su preksinoć oko 19 sati vozilo Polo, kojim je upravljao Zumberi. Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je istekla registracija, kao i da se na vozilu nalaze plastificirane registarske tablice. Vozilo je oduzeto, a utvrđeno je da registarske tablice, koje su se nalazile ispod plastificiranih, pripadaju vozilu Mercedes te da su odjavljene 2007. godine.

Nakon legitimisanja, policajci su utvrdili da su pripadnici MUP-a KS raspisali potjernicu za Zumberijem pa je, na koncu, i uhapšen.

Zumberi je odranije poznat policiji, jer je bio osumnjičen da je krajem jula 2011. godine ispred kuće u naselju Grlica u Istočnom Sarajevu iz pištolja ranio Miralema Zilića, nakon čega je pobjegao. Osim navedenog, Zumberi je prije deset godina sa trojicom zatvorenika pobjegao iz zatvora u Mostaru, ali je nedugo poslije uhapšen u Sarajevu.