BIH

Arkanova Ceca nastavlja vrijeđati žrtve u duhu zločina njenog muža

Pjevaljka se oglasila povodom svjedočanstva silovane Bošnjakinje

A. L.

21.11.2014

Stravična ispovijest silovane Bošnjakinje M. M. iz Bijeljine, čije je ime i prezime poznato redakciji Dnevnog avaza, odjeknula je poput bombe u svim medijima u regionu.

Vezana vijest  STRAVIČNO Bila sam Arkanova robinja, silovali su me šest mjeseci

Ova nesretna žena je do u detalje ispričala kakvu je torturu prošla početkom rata, otkrivajući sve užase koje je prolazila dok ju je silovao zločinac Željko Ražnatović Arkan.

Priča od koje se ledi krv u žilama predstavljena je kao još jedno svjedočenje na međunarodnoj konferenciji u Sarajevu o dokumentiranju i istraživanju slučajeva seksualnog nasilja u konfliktu. Malo je reći da je ova žena heroj, jer poslije svega što je doživjela i preživjela, smogla je snage, otvorila dušu i cijelom svijetu ispričala svoju bolnu istinu.

No, ono što je u cijeloj ovoj priči najstrašnije, a što zdrav razum ne može da pojmi, jeste negiranje istine, genocida i zlodjela koje su počinili “arkanovci”, “šešeljevci” i ostala banda harajući na krvlju natopljenom zemljom BiH. Prva koja je zdušno stala u odbranu zločinca (što je bilo i očekivano), je Arkanova udovica Svjetlana Ceca Ražnatović.

Brutalno vrijeđajući žrtvu, koja je na svojoj koži osjetila četničku sablju, ali i sve ostale žrtve u BiH, Ceca u maniru kafanske pjevaljke bahato veli za srbijanske medije“ kako u životu nije čula više gnusnih i brutalnih laži koje ne bi mogle biti iskorištene ni za trećerazredni film”. Brani se tako Ceca, jer kako Arkanovoj djeci drugačije objasniti i sakriti istinu da im je otac ubica, silovatelj, mučitelj, pljačkaš....

Ceca ide i korak dalje i tvrdi da se ovim vrši propaganda protiv Srbije. Ali, opet izostavlja činjenicu da je ta ista Srbija izvršila agresiju na BiH i s jasnim ciljem poslala u našu zemlju razne paravojne formacije, pa i “arkanovce”, da kolju i ubijaju ljude samo zato što se drugačije zovu.

Ta ista Ceca dobro zna, koliko je bošnjačke imovine, novca, nakita i drugih vrijednosti opljačkao Arkan, a čime se i ona sada kiti. Opet će se pravdati i reći da je sve zaradila pjevanjem. Da, žalosno je da je poslije svega zapjevala nedavno nadomak Sarajeva uzdižući tri prsta i nastavljajući da gazi i pljuje po nevinim žrtvama.