BIZNIS

Zenica: Na sajmu obrazovanja i zapošljavanja 100 izlagača

Pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH

Fena

21.11.2014

Sajam obrazovanja i zapošljavanja bit će održan danas u Zenici, pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini.

''Sajam obrazovanja i zapošljavanja - naučite, istražite, povežite se'' okupit će više od 100 izlagača, odnosno preduzeća, institucija, te međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju.

Posjetioci će imati priliku susresti se s poslodavcima, ambasadama i agencijama zemalja članica Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, kao i s predstavnicima nevladinog sektora i poslovnih inkubatora. Bit će upriličen veći broj prezentacija te okrugli stolovi i interaktivne radionice o temi ''Kako postati vidljiv na tržištu rada'' i ''Trendovi u zapošljavanju - globalno naspram lokalnog''.

Tokom sajma posjetioci će moći čuti savjete kako tragati za poslom, kako pripremiti CV, šta reći i kako se predstavti tokom razgovora za posao, te vidjeti na stotine oglasa za posao i radna mjesta.

Sajam će otvoriti ambasadorka Kaljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Vibeke Lilleoe, gradonačelnik Zenice Husein Smajlović, otpravnik poslova Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Renzo Daviddi i ambasador Walter Stevens, predsjedavajući Političkog i sigurnosnog odbora EU.