NOGOMET

Ronaldo: Ove sezone Zlatnu loptu osvojit će Cristiano

Brazilac ubijeđen

(D. K.)

20.11.2014

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo Luís Nazário de Lima tvrdi kako će i ove godine Zlatna lopta otići u ruke Cristiana Ronalda, jer je imao "nezaboravniju" godinu od Messijeve.

Kapiten portugalske reprezentacije aktuelni je vlasnik prestižne titule nakon što je prošle predvodio Real Madrid do desete titule u Ligi prvaka. I ove sezone ima impresivnu statistiku, postigao je 23 gola u samo 17 utakmica u svim takmičenjima, piše Goal.com.

Leo Messi prošle sezone nije osvojio nijednu titulu, ali je u reprezentaciji bio puno bolji, jedna pobjeda dijelila ga je od naslova svjetskog prvaka.

Ipak, bivša zvijezda brazilske reprezentacije, koja je igrala za Barcelonu i Real Madrid, smatra kako je Cristiano Ronaldo ove sezone siguran osvajač Zlatne lopte.

- Mislim da ćemo gledati reprizu prošlogodišnje ceremonije. Postiže mnogo golova i važan je kotačić u Realovoj igri. Messi je, također, u dobroj formi, ali ovo je bila Cristianova godina. Leo će svoju godinu brzo zaboraviti - uvjeren je 38-godišnji Brazilac.

U svojoj bogatoj karijeri dvostruki svjetski prvak Ronaldo osvojio je dvije Zlatne lopte i tri FIFA-ine nagrade za igrača godine.