GLOBUS

Saznajte šta dalje predviđa čovjek koji je najavio snježnu apokalipsu u SAD-u

Najmanje osam osoba je do sada poginulo u snježnoj oluji

(A. Vr.)

20.11.2014

Najmanje osam osoba je poginulo u snježnoj oluji na sjeveroistoku SAD, a poznati fizičar, Michio Kaku sa Univerziteta New York, najavio je da će SAD pogoditi neviđeno nevrijeme.

SAD je zahvatilo nezapamćeno snežno nevrijeme, a temperature u svih 50 američkih saveznih država bile su na nula stepeni ili ispod nje u neobično hladnom talasu za ovo doba godine. Poznati fizičar, Michio Kaku prije određenog vremena najavio je upravo ovakvu ledenu kataklizmu neopisivih razmjera u Americi, prenosi Telegraf.

On je izjavio da će se oko 250 miliona Amerikanaca suočiti sa do sada neviđenim nevremenom.

- Sve će otići dođavola… Sve što je na zemlji, u vodi i vazduhu, staće zbog sveobuhvatnog poremećaja vremena – upozorio je bio on i dodao da će oslabiti do kraja novembra.

Najmanje osam osoba je poginulo u snežnoj oluji na severoistoku SAD, od kojih šest na području Bafala, drugog po veličini grada u državi New York.

- Sporedne posljedice ovog "poremećaja"osećat će se najmanje mjesec dana i moraćemo da se naviknemo na to da se Zemlja mijenja i da će sve više pokazivati svoju moć – upozorava naučnik.

Ova najava je, po svemu sudeći, potvrda da se Amerika sprema na nešto veoma veliko i da je američka vlada upoznata sa tim. Također, ovakvo nevreme biblijskih razmjera može da izazove jedino HAARP, zaključila je mreža CBS.

Meteorolog Dave Zaf iz Nacionalne meteorološke službe je izjavio da je što se meteorologije tiče riječ o "historijskom događaju".

U svim američkim državama, čak i na Havajima, temperatura je u utorak bila na nuli ili ispod nje, saopštila je američka meteorološka služba, prenela je agencija Reuters. To je bilo najhladnije jutro u novembru u SAD od 1976. godine, a takav talas hladnoće u zemlju stigne obično krajem decembra.