NOGOMET

Holandski trener Van Gaal se čudi: Pa otkud ja u konkurenciji za naj trenera

Uskoro će se osim najboljih igrača na planeti, birati i treneri

Autor:E. M.

20.11.2014

Uskoro će se osim najboljih igrača na planeti, birati i treneri. Veliki je broj fudbalskih stručnjaka u konkurenciji,no kada je na svjetlo dana izašla i lista kandidata, holandski stručnjak Luis Van Gal je ostao zbunjen i začuđe. Međutim, Van Gaal je nakon osvojenog trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ušao i najužu konkurenciju za nagradu za trenera godine.

Međutim, i sam Holanđanin je bio krajnje iznenađen što je među kandidatima, jer je svjestan kako je veoma loš krenuo u sezonu s Mančester Junajtedom. On je preuzeo ugledni klub ovog ljeto, ali,bar na početku sezone su izostali očekivani rezultati.

Zasada je ostvario samo četiri pobjede i trenutno su njegova ekipa nalazi na sedmom mjestu.Kada je saznao da je na listi kandidata za najuspiješnijeg trenera godine, Holanđanin je izjavio.

- Kada vidite rezultate Junajteda, nevjerojatno je da sam u konkurenciji za trenera godi, rekao je Van Gaal, te je dodao kako bi bilo pošteno da neki njemački fudbaler dobije nagradu za igrača godine, jer su oni ipak s vjetski prvaci.Vjerovatno tako razmišlja i kada je riječ o najboljem treneru.