CRNA HRONIKA

Svjedok na suđenju za ubistvo vozača tramvaja: Duliću šikljala krv iz grudi

U Kantonalnom sudu u Sarajevu

Dž. Bl.

20.11.2014

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Sulejmanu Šehiću (60), koji je 2. juna ove godine u mjestu Zovik u Hadžićima nožem ubio vozača tramvaja Armena Dulića (37) iz Hadžića.

Na jučerašnjem ročištu pojavio se Narcis Jašarević, vozač GRAS-ovog autobusa, koji je kobnog dana vozio na relaciji Ilidža - Vukovići.

- To dana krenuo sam u 12.20 sati s Ilidže. Primio sam putnike, među kojima su bile moje kolege Nijaz Mehmedić, Fuad Japalak i Armen Dulić. Sve je bilo uredu do skretanja za Gradac. S obzirom na to da su se izvodili radovi na putu, nastavio sam vožnju prema Zoviku. Iznenada sam dobio zvučnu i svjetlosnu signalizaciju da zaustavim vozilo. Tada je Šehić počeo da mi psuje majku i da me naziva majmunom. Nisam reagirao. Putnici su mu govorili kako nema potrebe da psuje, jer postoji stanica 500 metara niže. I Armen mu je čak govorio, ali je Suljo i njemu psovao - rekao je Jašarević.

Dalje je ispričao kako je zaustavio autobus u Zoviku, a Suljo nije prestajao psovati.

- Armenu je rekao: "Izađi, p....." Armen je izašao i prišao mu. Vidio sam samo kako je Suljo zamahnuo desnom rukom. Armen se okrenuo, a iz grudi mu je šikljala krv. Samo je rekao: "Ljudi, pomozite." Šehić je pobjegao u šumu. Putnici su pomogli da ga unesemo, jer je pao na koljena. Odmah sam krenuo u Dom zdravlja u Hadžiće. Poslije sam saznao da je, nažalost, preminuo - kazao je Jašarević.

Šehić je jučer dobacivao Jašareviću tokom svjedočenja zbog čega je i opomenut. Advokat Senad Dupovac pitao je svjedoka zašto nije on reagirao na Šehićeve psovke, a Jašarević mu je rekao:

- Šta sam trebao? Raspravljati se sa Šehićem? Vozim autobus magistralnim putem sa 120 putnika - kazao je Jašarević.

Nastavak suđenja zakazan je za 4. decembar.