BIH

Moore uručio nagrade pobjedničkim timovima kviza "Obrazovanje bez diskriminacije"

U prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru

M. H.

19.11.2014

U prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) Mostar jučer je održan takmičarski kviz „Obrazovanje bez diskriminacije“, u kojem su učestvovali mješoviti timovi učenika mostarskih srednjih škola koji pohađaju srodna zanimanja ali po nastavnim planovima i programima na različitim jezicima.

Kviz je održan u sklopu Sajma srednjih škola Grada Mostara, čiji su organizatori Grad Mostar, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK uz podršku Misije OSCE-a u BiH.  
Tako je učenike koji su učestvovali na kvizu jučer posjetio i šef Misije OSCE- a u BiH ambasador Džonatan Mur (Jonathan Moore), koji je istakao kako se tema kviza poklapa sa jednom od osnovnih tema Misije OSCE-a.

- Došao sam podržati ove mlade ljude koji danas šalju jednu jasnu poruku a to je da su svi oblici diskriminacije s neprihvatljivi u modernom svijetu - rekao je Moore koji je jučer uručio nagrade timovima koji su osvojili najveći broj bodova na kvizu.

dsc-0576

Foto: Avaz (Moore: Podrška mladim ljudima)

Tako je prvo mjesto osvojio tim učenika iz Internacionalne privatne gimnazije i Karađoz-begove medrese, drugo mjesto je pripalo timu učenika iz Gimnazije Mostar i UWC-a, a treće timu iz Druge gimnazije i Gimnazija fra Grge Martića.  Nagrede su origurali organizatori Sajma.