BIH

Budžet Grada Tuzla - 47.617.521 KM

Gradsko vijeće usvojilo nacrt

Onasa/A. A.

19.11.2014

Gradsko vijeće Grada Tuzla usvojilo je danas Nacrt Budžeta Grada za 2015. godinu u planiranom iznosu od 47.617.521 KM, kao i Nacrt odluke o izvršenju Budžeta Grada Tuzla za period od 1. januara do 31. decembra 2015. godine.

Usvojen je i Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu ostvarivanja ušteda u Gradu Tuzla, te Odluku o prijevremenom zatvaranju kredita Razvojne banke Federacije BiH namijenjenog za izgradnju nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici, dionica Paviljon - Džindić džamija.  

Gradsko vijeće usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada za prvih devet mjeseci ove godine, te donijelo nekoliko odluka.

Upućeno je i nekoliko vijećnićkih pitanja o pravičnosti budžetske potrošnje.

- Raduje što sredstva za socijalno ugrožene nisu smanjena. Ali, nisu ni povećana. Od pet miliona KM koje će Tuzla dobivati od Elektroprivrede BiH, oko 3,4 miliona će ići za komunalnu infrastrukturu. Međutim, mještani naselja koja gravitiraju Termoelektrani smatraju da će biti oštećeni u pogledu asfaltiranja puteva, te izgradnje ili popravke vodovodne, kanalizacione i mreže grijanja - rekao je Sabahudin Imamović (SDA).

Elvir Kasumović (SBB) izjavio je da je krajnje vrijeme da oni koji su pravili greške u radu preuzmu odgovornost za svoj nemar.

- Zaprepastila me cifra od 812.000 KM koja ide za Gradsko pravobranilaštvo, koje brani one koji su griješili. Ili neka prestanu praviti greške ili neka počnu odgovarati za svoj nesavjestan rad - izjavio je Kasumović.