BIH

Pravni fakultet u Bihaću promovirao 62 diplomanta i četiri magistranta

Promocija održana u amfiteatru ove visokoškolske ustanove

Autor:Fena

19.11.2014

U amfiteatru Pravnog fakulteta u Bihaću danas je održana promocija 62 diplomanta i četiri magistranata te visokoškolske ustanove. 

Bila je to prilika da se studentima i njihovim roditeljima čestita na uspješno završenom školovanju, uz nadu da će diplomanti nastaviti s daljnjim školovanjem na nekom od domaćih univerziteta. 

Posebno priznanje dobila je Inka Pašić, najbolji diplomant sa prosjekom ocjena 9,24. Dekan Pravnog fakulteta prof.dr. Nevzet Veladžić kazao je da ova svečanost dodjele diploma legitimira obrazovni i društveni značaj ove visokoobrazovne institucije, te će kao takav ostati u trajnom sjećanju diplomantima, magistrantima i njihovim roditeljima. 

- Ponosni smo što vam danas uručujemo diplome, koje ste stekli učenjem i marljivim radom, ali i nesebičnim zalaganjem nastavnog osoblja. Stoga neka vam ova diploma bude odraz vaše odgovornosti, znanja, stručnosti i spremnosti za nove izazove - dodao je Veladžić. 

U ime Grada Bihaća promociji je prisustvovao savjetnik gradonačelnika Izudin Saračević, čestitavši diplomantima i magistrantima jedan od najvećih životnih uspjeha, okončanje visokoškolske naobrazbe. 

- Univerzitet u Bihaću opravdao je svoje osnivanje i postojanje i zaista evo u mjesecu novembru Bihać može biti ponosan, jer je osim dobijanja statusa grada, dobio i 62 diplomanta i 4 magistranta sa Pravnog fakulteta - kazao je Saračević.