BIH

Ildi Ljubijankić i Zinedinu Račiću zlato na prvenstvu BiH u latino plesovima

Slijedi nastup na Međunarodnom turniru u Mariboru

S. J.

19.11.2014

Ilda Ljubijankić i Zinedin Račić, sjajni plesni par iz Cazina, članovi SPK "Enigma", nastavlja svoju dominaciju na plesnom podiju u našoj zemlji. Ovi talentirani plesači su u posljednjih mjesec dana, u dosta teškim uvjetima, napravili uspjeh koji zaslužuje divljenje i sve pohvale.

Naime, Ilda i Zinedin su u manje od mjesec dana, dva puta postali prvaci BiH u plesu. Prvi uspjeh ostvarili su 18. oktobra na prvenstvu BiH u plesnim kombinacijama, koje je održano u Srbcu, gdje su u kategoriji "Juniori 2", u kombinaciji deset plesova, postali prvaci BiH.

Svoju superiornost u plesu u svojoj kategoriji, plesni par iz Cazina potvrdio je i ovih dana na Državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima, koje je održano u Zenici. Ilda i Zinedin su bili neprikosnoveni u kategoriji „Juniori 2“, te su zasluženo osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju.

S obzirom da je SPK „Enigma“ ove sezone desetkovan zbog sveukupne financijske krize i nemogućnosti organizacije prostora za održavanje treninga, ovaj plesni par je zahvaljujući pomoći svojih roditelja, uspio isključivo vlastitim financijskim sredstvima iznajmljivati iste prostorije i svojim mukotrpnim radom, zalaganjem i odricanjem, postigao je veliki uspjeh.

Dvostruki je prvak BiH u plesu i to u kombinacijskim i latinoameričkim plesovima, na što su ponosni, jer su to postigli u teškom vremenu, otežanim uvjetima za rad i uz velika odricanja.

Naredno takmičenje na kojem će nastupiti ovaj plesni par je „World open Maribor“, koji će se održati 6. decembra u Mariboru i na kojem pravo nastupa imaju samo državni prvaci.